Verhuizing Tiny Houses Alkmaar: Voormalig Mobi-terrein Mogelijk Nieuwe Locatie

10 maanden geleden gepubliceerd

De huidige locatie van vijf tiny houses in Alkmaar, het Nuon-terrein aan de Helderseweg, is tot eind 2023 in gebruik. De gemeente Alkmaar heeft een nieuwe locatie op het oog voor deze kleine woningen: het voormalig Mobi-terrein aan de Zeswielen.

Wat zijn Tiny Houses?

Tiny houses zijn kleine, volwaardige vrijstaande woningen met een maximaal vloeroppervlak van 50m2. Het idee achter deze woningen is om duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker te leven. Bij het ontwerp en de bouw van deze woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Idealiter is de woning (deels) zelfvoorzienend.

Verhuizing naar voormalig Mobi-terrein

Het voormalige Mobi-terrein aan de Zeswielen in Alkmaar ligt tussen de Zeswielen en de Rekerdijk. De gemeente is benieuwd naar de mening van de omgeving over de mogelijke verhuizing. Daarom zijn de bewoners van de tiny houses begonnen met het raadplegen van bewoners en ondernemers in de Zeswielen-omgeving. Ze worden geïnformeerd door middel van een flyer en tegelijkertijd ook uitgenodigd voor een kennismaking met de bewoners tijdens een inloopmiddag.

Inloopmiddag op 14 oktober 2023

Op zaterdag 14 oktober 2023 organiseren de bewoners van de tiny houses een inloopmiddag op het Nuon-terrein aan de Helderseweg. Belanghebbenden krijgen de kans om de bewoners te ontmoeten, de tekeningen van het plan te bekijken en een beeld te krijgen van wat een tiny house inhoudt door de huisjes en tuinen te bekijken. Opmerkingen en tips van de aanwezigen worden genoteerd en opgenomen in het uiteindelijke participatieverslag.

Wethouder van de Ven heeft aangegeven dat de uitkomst van de participatie een belangrijke rol speelt in het besluit over de verhuizing. Volgens de wethouder worden dergelijke beslissingen niet alleen genomen, maar samen met de Alkmaarders.