Gewelddadige straatroof in Alkmaar, politie zoekt getuigen

4 maanden geleden gepubliceerd

In Alkmaar vond zondagavond een gewelddadige straatroof plaats. Een vrouw werd op de Kanaaldijk van haar tas beroofd. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Omschrijving delict

De vrouw fietste in de avond vanaf het centrum over de Kanaaldijk toen ze plotseling een klap op haar achterhoofd voelde. Een man, die achter haar fietste, beroofde haar van haar tas. Na de beroving fietste de dader de wijk ‘De Mare’ in.

De straatroof vond plaats ter hoogte van de snackbar bij ‘t Rak. De politie vraagt mensen die zich op dat moment in de buurt bevonden en mogelijk informatie hebben zich te melden. Ook mensen die in de buurt wonen en mogelijk (deurbel)beelden hebben, worden verzocht contact op te nemen.

Signalement dader

Het slachtoffer heeft de dader als volgt omschreven: een man van ongeveer 1,70 meter lang met een slank postuur. Hij droeg een donkere jas en een grijze trui met capuchon. De dader reed op een herenfiets.

Contact opnemen

Indien u informatie heeft over deze zaak, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Uw hulp kan van belang zijn bij het vinden van de dader en het oplossen van deze zaak.