Alkmaarse Sportkampioenen Gehuldigd in Stadhuis

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 20 maart zijn zes sportkampioenen uit Alkmaar in het stadhuis ontvangen ter ere van hun uitstekende sportprestaties. Wethouder Sport Christiaan Peetoom ontving de sporters, samen met hun familie, vrienden en trainers in de Prinsenzaal van het stadhuis. Naast felicitaties ontvingen de sporters een unieke Alkmaarse sportprijs voor hun bijzondere prestatie.

Bijzondere Sportprestaties

De viering was een gevarieerde mix van verschillende sporten, waaronder atletiek, schermen, floretschermen, kickboksen en tennis. De sporters presenteerden hun sport en hun kampioenswedstrijden, waarbij ze zelf ingezonden filmpjes en foto’s toonden.

Atletiek, Schermen, Floret en Degen

Sanne de Nijs, 12 jaar oud, won een gouden medaille bij het NK Verspringen onder 14 jaar. Szymon Blokker haalde dubbel goud bij de NK Schermen, zowel in de degen- als floretcategorie onder 14 jaar. Talitha Sluman, 16 jaar oud, won als eerste Nederlander ooit goud bij het internationale Marathontoernooi Floretschermen in Parijs.

Kickboksen

Ismail Ouzgni maakte indruk op de Glory Collision 6 in Arnhem, waar hij zijn debuutwedstrijd won. Hiermee zette hij zijn naam wereldwijd op de kaart.

Tennis

Marjolein Oudegeest schreef in 2023 het NK Tennis enkelspel op haar naam bij de Masters 50+. Caroline de Vries behaalde de afgelopen twee jaar maar liefst acht titels. Bij de Nederlands Kampioenschappen wist ze zowel indoor als outdoor gouden medailles te behalen op de dames dubbel en gemengd dubbel onderdelen.

Prijsuitreiking

De sporters ontvingen elk een unieke erkenning voor hun prestaties. De atletiek-, scherm- en floretkampioenen ontvingen een plaquette van de wethouder, terwijl de kickbokser en tennissers een miniatuur Waaggebouw en een oorkonde ontvingen.