Ursula Neubauer Kunstenaar van de Maand oktober in Hortus Alkmaar

7 maanden geleden gepubliceerd

In oktober is in het Kascafé van Hortus Alkmaar het werk van Ursula Neubauer te bewonderen. Neubauer is daarmee de Kunstenaar van de Maand.

Levende structuren

In haar werk staat de verbondenheid met de natuur centraal. Neubauer plaatst haar kunst zo dicht mogelijk bij de natuur en maakt het een onderdeel ervan. Ze kijkt op een structurele manier naar landschappen of ervaart ze als theatrale ruimte. Kleur, licht en de schemerzone tussen mythe, persoonlijke ervaring, geschiedenis en verbeelding komen samen in haar kunst.

Neubauer, geboren in Duitsland, woont en werkt sinds 1983 als beeldend kunstenaar in Amsterdam. Ze is bedreven in alle grafische technieken en gebruikt etsen, carborundum, lithografie, inkjet print en zeefdruk in haar werk. Haar kunst is te zien in musea in onder meer Barcelona, Okinawa en Pittsburg. In 2022 verbleef ze in ArtCeB (ArtCenter Botopasi) in Suriname.

Expositie geïnspireerd op Namibië

De expositie in Hortus Alkmaar toont werk en een tweetalig kunstboek geïnspireerd op een reis naar Namibië. Ursula Neubauer is lid van KunstenaarsCentrumBergen (KCB).

De expositie is te bezoeken van dinsdag 3 oktober tot en met zondag 29 oktober 2023. Op dinsdag tot en met vrijdag is de expositie geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Op maandag is de expositie gesloten. De entree bedraagt €6,00 inclusief een bezoek aan de tuin. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen, voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar kost een kaartje €3,-.