Toorops trekken recordaantal bezoekers naar Alkmaar

Normal roel backaert
Afbeelding: Roel Backaert

Stedelijk Museum Alkmaar kijkt terug op een zeer succesvolle tentoonstelling over het kunstenaarsgeslacht Toorop. Met bijna 38.000 bezoekers in nog geen vier maanden is De Toorop Dynastie de best bezochte tentoonstelling in de geschiedenis van het museum. Directeur Patrick van Mil: “Dit cijfer overtreft onze verwachtingen. Het bewijst dat er brede waardering is voor onze zorgvuldig voorbereide tentoonstellingen waarin we met (inter)nationale topcollecties steeds weer nieuwe verhalen vertellen over de kunst en cultuurhistorie van de regio.” Stedelijk Museum Alkmaar biedt in 2020 een gevarieerde programmering van moderne en oude kunst, gezinstentoonstellingen en projecten rondom 75 jaar bevrijding.

Toorop in cijfers

Het totaal aantal bezoekers aan De Toorop Dynastie is 37.987. De bezoekers waardeerden de tentoonstelling opmerkelijk hoog met een 8,9 (Beerda bezoekersonderzoek). Er werden 1082 catalogi verkocht.
De tentoonstelling De Toorop Dynastie en bijbehorende publicatie werd mogelijk gemaakt door Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas, Stichting Pieter Haverkorn van Rijsewijk, Jaap Harten Fonds, Gifted Art, Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst 1900 en Uitgeverij Waanders & de Kunst.

Wiegman, De Smet, Sluijters – de Collectie Paul Rijkens

Van 22 februari t/m 30 augustus presenteert Stedelijk Museum Alkmaar de Collectie Paul Rijkens. De tentoonstelling biedt een verrassende en kleurrijke selectie werken van Jan Sluijters, Matthieu Wiegman, Gustave De Smet, Constant Permeke en andere belangrijke Belgische en Nederlandse kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Veel schilderijen zijn afkomstig uit particulier bezit en nooit eerder voor publiek te zien geweest.

Adverteren op AlkmaarActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AlkmaarActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Alkmaar
10:30

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

69%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief