Straatroof in Cataloniëstraat, Alkmaar: Politie zoekt getuigen en camerabeelden

5 maanden geleden gepubliceerd

Op maandag 19 februari 2024 vond er een straatroof plaats in de Cataloniëstraat in Alkmaar. Een 15-jarige jongen werd na van zijn fiets te zijn getrokken door meerdere personen, onder bedreiging van een mes beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. De politie is op zoek naar getuigen, mensen met informatie en camerabeelden.

Signalement van de verdachten

Er wordt gezocht naar vier verdachten. Verdachte 1 is een man met een licht getinte huidskleur, ongeveer 1.70 meter lang en tussen de 15 en 16 jaar oud. Hij had donker, stijl haar dat naar de zijkant van zijn hoofd was gekamd, opgeschoren aan de zijkant en een opvallend grote, langwerpige neus. Hij droeg een zwarte spijkerbroek en had een fiets bij zich met een bagagedrager.

Verdachte 2 is een man van ongeveer 1.65 meter lang met een lichte huidskleur en ongeveer 15 jaar oud. Hij heeft donker haar dat naar voren valt, donkere ogen en droeg een zwarte jas. Hij zat achterop bij verdachte 1 op de fiets.

Verdachte 3 is een man van ongeveer 1.80 meter lang, die een capuchon op had. Hij droeg een zwarte pufferjas en een zwarte spijkerbroek met gaten. Hij had beige sok schoenen van het merk Balenciaga met witte tekst aan en donkere zwarte handschoenen.

Verdachte 4 is ook een man van ongeveer 1.80 meter lang en droeg donkere kleding.

Oproep tot getuigen

De politie is dringend op zoek naar getuigen en mensen met informatie over dit incident. Als u rond 22.30 uur iets heeft gezien of gehoord in de omgeving van de Cataloniëstraat, of als u op een andere manier weet wie bij dit incident betrokken zijn, neem dan contact op met de politie. Informatie delen kan ook anoniem.

Tevens is de politie op zoek naar camerabeelden uit de omgeving van de Cataloniëstraat in Alkmaar. Als u deze beelden heeft, wordt u verzocht deze te delen.