Politie treft hennepkwekerij aan in loods in Alkmaar

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Alkmaar - Op donderdagmorgen hield de politie zes personen aan die er van verdacht worden betrokken te zijn bij een hennepkwekerij op de Bergerweg in Alkmaar. De verdachten zijn mannen van 22, 38 en 58 uit Alkmaar, een 29-jarige man uit Obdam, een 22-jarige Heerhugowaarder en een 44 man uit Bergen.

Omstreeks 10.00 uur klopte de politie aan bij loods aan de Bergerweg. Over de loods was informatie binnen gekomen dat daar mogelijk een hennepkwekerij zou zijn. De politie hoorde binnen in het pand, maar de deur werd niet geopend. Wel ging aan de achterzijde van de loods een deur open en kwamen er vier mannen naar buiten. Twee bleven voor een sloot staan en konden direct worden aangehouden. De overige vier probeerde via de sloot te ontkomen. Zij konden even verderop worden opgepakt.
Bij onderzoek in de loods trof de politie twee ruimtes aan waar hennep in gekweekt werd. In een van de ruimtes stonden tweehonderdtweeënnegentig (292) oogstrijpe planten. In de andere ruimte waren de planten juist geknipt en lagen de henneptoppen te drogen. De politie nam de planten en de bij de kwekerij behorende apparatuur (zoals lampen, ventilatoren e.d.) in beslag.
Uit controle bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

De politie onderzoek de rol en betrokkenheid van de zes verdachten bij deze kwekerij.

 

Adverteren op AlkmaarActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AlkmaarActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Alkmaar
05:15

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

69%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief