Onderzoek na schietincident Alkmaar

Normal black and silver semi automatic pistol on brown wooden table 3602944
Afbeelding: Pexels

Alkmaar - Update 17.20 uur: onze recherche heeft in dit onderzoek een verdachte aangehouden. De verdachte is een 32-jarige man uit Alkmaar. Hij is ingesloten.

Zaterdagmiddag werd om 16.50 uur bij de meldkamer van politie gemeld dat er op een man was geschoten in de Amelandstraat. Twee mannen zouden ruzie hebben met elkaar en een van hen had hierbij geschoten op de ander.

Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij een aantal mensen aan die de politie vertelde dat zowel de schutter als de man op wie zou zijn geschoten, waren weggevlucht.  

De politie is op zoek gegaan naar zowel het slachtoffer als de schutter. De politie vond het slachtoffer (een 33-jarige Alkmaarder) in de Lotharingenstraat. Hij bleek lichte verwondingen te hebben: deze verwondingen waren niet ontstaan door een vuurwapen.

Nader onderzoek wees uit dat er op de Alkmaarder was geschoten. De politie heeft een uitgebreide zoektocht gedaan naar de verdachte en deed zondag een oproep aan hem om zich te melden. Ook werden getuigen gevraagd om hun informatie te delen. De verdachte heeft zich niet zelf gemeld, maar de politie heeft de verdachte zondagmiddag weten aan te houden.

De 32-jarige verdachte is ingesloten en de recherche zet het onderzoek voort. 

Adverteren op AlkmaarActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AlkmaarActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Alkmaar
06:24

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

69%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief