Nieuwe parkeerregels in Alkmaar vanaf 1 mei 2024

3 maanden geleden gepubliceerd

Vanaf 1 mei 2024 gelden er in de gemeente Alkmaar verschillende nieuwe regels voor het parkeren in vergunningsgebieden. Iedereen die een vergunning of ander parkeerproduct heeft, wordt hierover geïnformeerd door P1. Het is belangrijk om de vergunning of het parkeerproduct vóór 1 mei te verlengen, aangezien het vergunningenjaar loopt van 1 mei tot en met 30 april 2025.

Belangrijkste wijzigingen

Papieren bezoekersvergunning blijft

Naast de digitale bezoekersvergunning blijft ook de papieren bezoekersvergunning bestaan. Echter is het niet meer mogelijk om beide vergunningen te combineren. Vanaf 1 mei 2024 moet er gekozen worden tussen deze twee. De gekozen vergunning is een jaar geldig.

Maatschappelijke bezoekersvergunning

Er komt een maatschappelijke bezoekersvergunning beschikbaar vanaf 1 mei 2024. Deze vergunning maakt het voor vrijwilligers en bezoekers van maatschappelijke instellingen mogelijk om voor een lager bedrag te parkeren.

Geen recht op parkeren in de binnenstad voor nieuwe adressen

Nieuwe adressen in de binnenstad krijgen geen recht meer op een vergunning voor parkeren op straat. Zij kunnen wel een vergunning aanvragen voor parkeren in een parkeergarage voor een lager bedrag van €127 in plaats van €501 per jaar.

Combinatievergunning voor bewoners Spoorbuurt

Bewoners van de Spoorbuurt kunnen hun straatvergunning combineren met parkeren in parkeergarage De Kazerne. Bij volle bezetting is ook parkeergarage Kanaalschiereiland beschikbaar.

Inflatiecorrectie op alle parkeertarieven

De tarieven voor parkeervergunningen worden verhoogd met de inflatiecorrectie. Dit betekent dat de prijs van een vergunning 6,6% hoger is dan vorig jaar.

De nieuwe tarieven en verdere informatie over de nieuwe regels zijn te vinden op de website van de gemeente Alkmaar.