Naud van Geffen luidt bel op Alkmaarse kaasmarkt ter viering van 45-jarig jubileum Theater De Vest

7 maanden geleden gepubliceerd

Op vrijdag 22 september zal Naud van Geffen, directeur-bestuurder van Taqa Theater De Vest en Grote Kerk Alkmaar, de bel luiden op de Alkmaarse kaasmarkt. Deze ceremonie markeert traditioneel het begin van de markt. Van Geffen is hiervoor uitgenodigd door het college van burgemeester en wethouders ter ere van het 45-jarig bestaan van Theater De Vest. Voorafgaand aan zijn bezoek aan de kaasmarkt wordt Van Geffen ontvangen door wethouder Cultuur, Anjo van de Ven, in het stadhuis.

45 jaar Theater De Vest

Cultureel Centrum De Vest opende in september 1978 voor het eerst haar deuren aan het Canadaplein. Het theater kijkt terug op 45 memorabele jaren, vol bijzondere voorstellingen en grote aantallen bezoekers. De programmering van het theater en de Grote Kerk is uniek en breed, met voorstellingen voor alle leeftijden en grote namen uit de cultuurwereld.

Naud van Geffen

Van Geffen is sinds 1 oktober 2022 directeur-bestuurder van Taqa Theater De Vest en de Grote Kerk. Als cultureel ondernemer streeft hij naar nieuwe verbindingen. Hij is trots op hoe De Vest in Alkmaar en de omgeving een begrip is geworden in de afgelopen 45 jaar. Van Geffen is ook lid van het comité Alkmaar Ontzet 450 jaar en draagt bij aan de vormgeving van dit jubileumjaar.

Wereldberoemde Kaasmarkt

De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593 en trekt jaarlijks ruim 175.000 bezoekers. In de maanden juli en augustus zijn er ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rondom de vrijdagochtend kaasmarkt is er altijd een ambachtsmarkt/braderie, wat bijdraagt aan de gezellige sfeer.