Nachtvlindersafari bij Hortus Alkmaar

7 maanden geleden gepubliceerd

Hortus Alkmaar organiseert op vrijdagavond 15 september een spannende Nachtvlindersafari. Van 21.00 tot ongeveer 23.30 uur kunnen maximaal 40 volwassenen en kinderen de magie van de nachtvlinders ervaren.

Vlinders ontdekken

Bij aankomst geeft nachtvlinderexpert John van Roosmalen een korte inleiding over nachtvlinders. Daarna start de eigenlijke safari. In verschillende plekken van de tuin zijn lakens opgehangen, welke worden verlicht door felle lampen om nachtvlinders aan te trekken. De vlinders rusten op het laken, waardoor de deelnemers ze van dichtbij kunnen observeren. Bij ieder laken staat een deskundige die informatie geeft over de verschillende soorten vlinders. De deelnemers kunnen van plek naar plek lopen om verschillende soorten vlinders te zien.

Meer nachtvlinders dan dagvlinders

Er zijn meer soorten nachtvlinders dan dagvlinders, een feit dat veel mensen niet kennen. De Nachtvlindersafari is een unieke gelegenheid om deze nachtelijke schoonheden te ontdekken.

Praktische informatie

De Nachtvlindersafari gaat alleen door bij goed weer. Bij harde wind of regen vliegen de vlinders niet en wordt het evenement afgelast. De kosten voor deelname zijn € 10,50 per persoon, inclusief entree van de tuin. Vrienden van Hortus Alkmaar betalen slechts € 4,50 voor de Nachtvlindersafari. Er is een speciaal tarief voor leden van KNNV Alkmaar.