Internationaal Bezoek voor Alkmaar POCITYF

9 maanden geleden gepubliceerd

Deze week ontvangt Alkmaar deelnemende steden van het Europese project POCITYF. Ambtenaren en organisaties die zich bezighouden met duurzame oplossingen uit verschillende Europese steden komen samen om te leren van de duurzame ontwikkelingen in Alkmaar.

Europese Samenwerking

De steden die deelnemen aan dit project zijn Évora (Portugal), Bari (Italië), Celje (Slovenië), Granada (Spanje), Hvidovre (Denemarken), Ioannina (Griekenland) en Ujpest (Hongarije). Deze steden hebben allemaal hun eigen unieke duurzame oplossingen en zullen deze met elkaar delen om zo van elkaar te leren.

Duurzaamheid in Alkmaar

De focus van het bezoek ligt op de duurzame ontwikkelingen in Alkmaar. De stad is een voorbeeld voor andere Europese steden op het gebied van duurzaamheid. Tijdens het bezoek zullen de deelnemers kennismaken met de initiatieven en projecten die Alkmaar heeft opgezet op het gebied van duurzaamheid.

Met dit internationale bezoek wil Alkmaar laten zien hoe zij duurzaamheid aanpakken en andere steden inspireren om ook stappen te zetten richting een duurzamere toekomst. Het is een kans om kennis en ervaring uit te wisselen en te leren van de duurzame ontwikkelingen in Alkmaar.