Inbrekers op heterdaad aangehouden in Oudorp

7 maanden geleden gepubliceerd

Twee mannen uit Almere, van 30 en 25 jaar oud, zijn op 12 oktober op heterdaad aangehouden na een inbraak in een woning aan de Pallasstraat in Oudorp. De politie kwam ter plaatse na een melding van de inbraak rond 04.55 uur. Bij aankomst waren de inbrekers nog in de woning.

Verzet bij aanhouding

De verdachten volgden niet direct de aanwijzingen van de politie op tijdens de poging tot aanhouding. De agenten hielden daarop hun stroomstootwapen gericht op de mannen, volgens de procedure. Eén van de mannen kon direct worden aangehouden, maar de andere probeerde te ontkomen. Hij werd geraakt door een stroomstootwapen, maar wist toch in eerste instantie te ontkomen. Na een korte achtervolging kon hij alsnog worden gearresteerd.

Onderzoek naar rol verdachten

De verdachten zijn momenteel in hechtenis en hun rol wordt verder onderzocht. Tijdens de inbraak waren de bewoners van het huis niet thuis.

Bel 112 bij verdachte situaties

De politie benadrukt dat bewoners zelf vaak het beste weten wanneer er iets niet pluis is in hun buurt. Zij roept op om 112 te bellen bij verdachte situaties, zoals iemand die bij huizen naar binnen gluurt of activiteiten bij een huis waarvan bekend is dat de bewoners op vakantie zijn. Het bellen van 112 is niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar ook wanneer men getuige is van een misdrijf of de voorbereiding van een inbraak of diefstal.

Preventieve maatregelen

De politie geeft ook advies voor het bemoeilijken van inbraken. Dit omvat onder andere het gebruik van goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren, voldoende buitenverlichting en tijdklokschakelaars voor de binnenverlichting.