Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar op 15 oktober 2023

7 maanden geleden gepubliceerd

Op zondag 15 oktober 2023 wordt er bij Hortus Alkmaar een gezellige Herfstmarkt georganiseerd. Er zullen diverse producten te koop zijn zoals warme sjaals, mooie poncho’s, knusse kussens, zijden sjaals met ecoprint, kransen van droogbloemen, etherische oliën, vilten bijen, glaskunst, natuurboeken voor kinderen, keramiek, schoonmaakmiddelen en hortusproducten. Daarnaast zijn er lekkernijen te verkrijgen die je het lekker warm maken, zoals soep en wijn.

Activiteiten en demonstraties

Er worden gratis rondleidingen door de tuin gegeven onder leiding van deskundige tuingidsen. Tuinexpert Jeanine Jonker beantwoordt al je vragen over de verzorging van je eigen tuin en neemt je mee op een illustratieve tour door de hortus. Er worden demonstraties gegeven van ecoprinten en herfstkranstechnieken, en er is een workshop herfstkransen maken. Hortus-tuinvrouw Annelies verzorgt workshops over het oogsten en schonen van zaden. Daarnaast is er een workshop ‘voetenbadje maken’ en een demonstratie over natuurfotografie.

Kunstenaar van de maand

Ursula Neubauer is de kunstenaar van de maand oktober en haar werk kan tijdens de Herfstmarkt bekeken worden in het Kascafé.

Kinderactiviteiten

Voor de kinderen zijn er ook diverse activiteiten. Ze kunnen zich laten schminken, een speurtocht doen in de tuin, het Kabouterpad lopen en met zaden en herfstmaterialen een mooi herfstknutselwerkje maken.

Praktische informatie

De Herfstmarkt vindt plaats op zondag 15 oktober 2023 van 12.00 tot 17.00 uur aan de Berenkoog 43 in Alkmaar. De entree bedraagt €6,- voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang en voor jongeren van 13 t/m 18 jaar is de entree €3,-. Na afloop van de Herfstmarkt is er de mogelijkheid om na te genieten op het sfeervolle terras met een hapje en een drankje.