Eerste zonnepanelen geplaatst op Geluidsscherm Schagerweg/Huiswaarderweg

3 maanden geleden gepubliceerd

De eerste zonnepanelen zijn geïnstalleerd op het Energieleverend Geluidsscherm aan de Schagerweg/Huiswaarderweg. Dit betekent dat het Noordscherm binnenkort zal beginnen met het opwekken van zonne-energie.

Zonnepanelen en geluidsscherm

Naast de installatie van de zonnepanelen vinden er ook werkzaamheden plaats om de laatste gaten in het geluidsscherm te dichten. Er wordt eveneens hard gewerkt aan de zuidelijk gelegen schermen. In totaal zullen er ongeveer 5000 zonnepanelen geplaatst worden op het Energieleverend Geluidsscherm.

Duurzame investering

Het geluidsscherm dient niet alleen om de geluidsoverlast voor bewoners te verminderen, maar zal ook groene stroom opwekken. Hierdoor kan de investering deels worden terugverdiend. De zonnepanelen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreem weer en kunnen in de toekomst gemakkelijk worden vervangen.

Wethouder Duurzaamheid, Christian Schouten, benadrukte dat deze installatie een stap is in de richting van een groenere en duurzamere toekomst voor Alkmaar.

Verdere werkzaamheden

Onderdeel van de huidige werkzaamheden is het dichten van de laatste gaten in het Noordscherm, wat wordt gedaan met op maat gemaakte betonplaten. De overige zonnepanelen voor het Noordscherm zullen de komende tijd worden geplaatst op deze betonplaten.

De werkzaamheden aan de zuidelijk gelegen schermen zijn ook in volle gang. Zo zijn de betonpoeren geplaatst voor het scherm op de Huiswaarderweg, waarop de palen voor het geluidsscherm zullen worden geplaatst. Bij het scherm aan de Nollenweg is de grond verhoogd om een kleine dijk te vormen waarop het geluidsscherm zal worden gebouwd.