Burgemeester van Den Helder opent Alkmaarse kaasmarkt

7 maanden geleden gepubliceerd

Op vrijdagochtend 15 september zal de burgemeester van Den Helder, Jan de Boer, de bel luiden op de Alkmaarse kaasmarkt. Dit is het startsein voor de traditionele markt. De burgemeester is uitgenodigd door het college van burgemeester en wethouders en zal worden ontvangen door burgemeester Anja Schouten.

Samenwerking Alkmaar en Den Helder

De steden Alkmaar en Den Helder werken nauw samen om de regionale samenwerking in Noord-Holland Noord te versterken. Ze bundelen hun krachten op een aantal gebieden, waaronder wonen, bereikbaarheid en economie. Alkmaar hecht grote waarde aan deze regionale samenwerking.

Jan de Boer, lid van D66, is sinds 4 maart 2021 burgemeester van Den Helder. Voordat hij deze functie bekleedde, was hij burgemeester van Buren en wethouder van Landsmeer, Harlingen en Hoorn.

De Alkmaarse kaasmarkt

Alkmaar staat wereldwijd bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie die teruggaat tot 1593. Elk jaar komen meer dan 175.000 mensen op dit kleurrijke evenement af. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur, van 31 maart tot en met 29 september 2023. Daarnaast zijn er in juli en augustus ook avondkaasmarkten, elke dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Rondom de vrijdagochtend kaasmarkt is er altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie.

Ter ere van de viering van 450 jaar Alkmaar Ontzet is er in 2023 een extra kaasmarkt op vrijdag 6 oktober.