Bestuurder bromfiets na korte achtervolging aangehouden in Alkmaar

Normal police handcuffs
Afbeelding: Wikimedia

Alkmaar - Een 38-jarige man uit Alkmaar is maandagavond na een korte achtervolging aangehouden op de Koedijkerstraat. De Alkmaarder reed op een bromfiets en negeerde een stopteken van de politie.

Rond 21.35 uur zagen agenten de bromfietser rijden en viel op doordat de bestuurder aan het slingeren was. Op de Kanaalkade besloot de man een wheelie te maken en wilden de agenten de bestuurder staande houden. Na het zien van het stopteken, gaf de Alkmaarder flink gas en ging er met hoge snelheid vandoor. Toen de bestuurder over de Koedijkerstraat reed, werd zijn doorgang geblokkeerd door een opvallende politiebus en wilde hij keren. Dit verliep alleen niet zoals de Alkmaarder wilde en hij botste tegen de bus aan. De man kon worden aangehouden en hield geen letsel over aan de botsing.
De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau alwaar hij drie processen-verbaal heeft gekregen; het maken van een wheelie, niet voldoen aan het stopteken en het negeren van het rode verkeerslicht. De Alkmaarder kon daarna naar huis.

Adverteren op AlkmaarActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AlkmaarActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Alkmaar
05:10

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

69%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief