Basisschoolleerlingen planten 'Tiny Forest' in Alkmaar

3 maanden geleden gepubliceerd

Leerlingen van basisscholen De Lispeltuut en De Vroonermeerschool hebben op 14 maart ruim 600 bomen en struiken geplant op het zuidelijkste recreatie-eiland. Wethouder Anjo van de Ven was aanwezig bij het planten van dit ‘Tiny Forest’ - een dichtbegroeid minibos ter grootte van een tennisbaan.

Bomenrijk

Het Tiny Forest, dat de kinderen zelf ‘Bomenrijk’ hebben genoemd, helpt hen op een leuke manier meer te leren over de natuur. Naast de ruim 600 bomen en struiken zijn er ook enkele fruitbomen geplant. IVN Natuureducatie heeft in maart op beide scholen een speciale les over Tiny Forests gegeven.

Groen in de stad

De gemeente Alkmaar hecht grote waarde aan groen. Zo wordt er al enkele jaren gewerkt aan het vergroenen van Alkmaar, waarbij verharding wordt vervangen door groen. Daarnaast heeft het college van B&W de ambitie om 5000 extra bomen te planten en dit Tiny Forest draagt daar voor een deel aan bij. Bomen zijn goed voor de flora en fauna en maken de leefomgeving prettiger.

Tiny Forest

Een Tiny Forest is niet alleen bedoeld als een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en andere kleine dieren, maar ook voor mensen. Bij het minibos komt een kleine open plek om buitenlessen te kunnen geven en om even lekker te zitten.

Meer Tiny Forests

Het Tiny Forest in de Vroonermeer-Noord is het vierde in Alkmaar. Het planten van deze minibossen wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie in samenwerking met de gemeente Alkmaar. Samen met bewoners, bedrijven en instellingen wil de gemeente zorgen voor nog meer groen in Alkmaar, onder andere door nog meer Tiny Forests te planten.