Bankhelpdeskfraude in Alkmaar: 71-jarige vrouw slachtoffer

4 maanden geleden gepubliceerd

Een 71-jarige vrouw uit de gemeente Bergen is slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De vrouw die geld heeft opgenomen van de bankrekening van het slachtoffer is vastgelegd op camerabeelden.

Fraudeverloop

Op 8 januari 2024 werd het slachtoffer gebeld door een vrouw die zich voordeed als een medewerker van de senioren helpdesk van de bank. De nep-bankmedewerker vertelde haar dat een groot geldbedrag was overgemaakt naar het buitenland, maar dat de bank deze overboeking had geblokkeerd. Voor de veiligheid moest het slachtoffer haar bankpas en pincode afgeven aan een andere bankmedewerker. Deze persoon zou bij haar langskomen om de pas op te halen. Ook haar telefoon is afgegeven om een vermeend virus te kunnen uitlezen.

Vervolgens zijn grote bedragen van de rekening van de 71-jarige vrouw afgeschreven. Zo is er onder andere met haar bankpas afgerekend bij een elektronicazaak aan de Noorderkade in Alkmaar. De vrouw die betaalde met de bankpas van het slachtoffer is vastgelegd op camerabeelden.

Schade

Er is in totaal ruim 6.000 euro buitgemaakt.

Signalement verdachte

De verdachte vrouw is licht getint, heeft lang, zwart krullend haar en draagt lange nagels en lange wimpers. Ze draagt een donkerkleurige jas met bontkraag van het merk Canada Goose.

Oproep tot informatie

Herken je deze vrouw of heb je andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie. Als je jezelf herkent in de beelden, wordt je verzocht je zo snel mogelijk bij de politie te melden.