Alkmaar Dubbel Genomineerd voor Nationale Evenementenprijzen 2024

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Alkmaar is twee keer genomineerd voor de Nationale Evenementenprijzen 2024. De stad is niet alleen geprezen in de categorie ‘Evenementenstad van het jaar’, maar is ook, samen met samenwerkingspartners Alkmaar Marketing, DOSS Event Support en de 8 October Vereeniging, genomineerd voor de ‘Event Impact Award’. De aanleiding voor deze nominatie is de jubileumeditie van Alkmaar Ontzet 450 Jaar.

Alkmaar als Evenementenstad

De nominaties zijn een erkenning voor de inspanningen van de Alkmaarse gemeenschap om bijzondere evenementen te organiseren die zowel vermakelijk zijn als van grote waarde voor de gemeente. Dergelijke evenementen hebben de potentie om mensen te verbinden, te activeren en te inspireren. Gemeenten die dergelijke unieke evenementen organiseren die ook het verhaal van de stad versterken, maken kans op deze prestigieuze prijzen.

Reacties op de Nominaties

Wethouder Robert te Beest prijst Alkmaar Ontzet 450 jaar als het ultieme voorbeeld van een evenement met grote maatschappelijke impact. Hij is enthousiast over de dubbele nominatie en benadrukt de veelzijdigheid van het evenementenaanbod in Alkmaar.

Mirella Doss van DOSS Event Support en Frits Westerkamp, voorzitter van de 8 October Vereeniging, delen deze vreugde en benadrukken de erkenning die deze nominaties met zich meebrengen. Ze prijzen de co-creatieve aanpak van de organisatie van Alkmaar Ontzet en de passie van de vrijwilligers en inwoners.

Impact van Evenementen op Alkmaar

Melanie Goudsblom, adjunct-directeur bij Hart van Noord-Holland, benadrukt de impact van evenementen op het imago van Alkmaar. Ze stelt dat de unieke evenementen het Verhaal van Alkmaar vertellen en de stad als evenementenstad op de kaart zetten.

Uitreiking van de Prijzen

De Nationale Evenementenprijzen worden uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Evenementen op maandag 8 april 2024 in Valkenburg aan de Geul. De genomineerden krijgen binnenkort de kans om zich te presenteren aan de jury, die de uiteindelijke winnaars zal bepalen op basis van diverse criteria, waaronder visie, aanpak, toegankelijkheid en maatschappelijke relevantie.