Aanhouding na straatroof; politie zoekt getuigen

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Alkmaar - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige man uit Alkmaar aangehouden nadat hij een 17-jarige jongen in de omgeving van de Amalia van Solmsstraat onder bedreiging had beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. In de woning van de verdachte trof de politie de persoonlijke bezittingen van het slachtoffer aan.

Rond 02.15 fietste het slachtoffer vanaf station Alkmaar naar huis toen een man op een scooter op hem af kwam rijden. Het slachtoffer dacht dat de scooterrijder hem aan wilde rijden. Vervolgens reed de verdachte rondjes om hem heen. Het slachtoffer voelde zich hierdoor erg bedreigd en probeerde weg te komen door van zijn fiets af te stappen en weg te rennen in de richting van een flatgebouw. De verdachte reed direct achter hem aan, stapte van de scooter af en liep met het slachtoffer mee. Op de trap van het flatgebouw bedreigde hij het slachtoffer en beroofde hem van zijn persoonlijke bezittingen, waaronder zijn telefoon. Vervolgens liep de verdachte rustig terug naar zijn scooter om de buit te ‘inspecteren’. Na de ‘inspectie’ ging de verdachte er vandoor en liet het slachtoffer angstig achter. Het slachtoffer wist met behulp van een behulpzame taxichauffeur de politie te alarmeren.

Toen de agenten arriveerden konden zij op basis van het signalement van de verdachte en de locatiegegevens van de telefoon van het slachtoffer, de 19-jarige man aanhouden in een woning aan de Vincent van Goghlaan. In de woning troffen agenten naast onder andere diverse telefoons, de persoonlijke bezittingen van het slachtoffer aan. Deze namen zij in beslag.

De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Adverteren op AlkmaarActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AlkmaarActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Alkmaar
06:01

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

69%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief